Compliment voor Slot Oostende in Goes

In aanwezigheid van gedeputeerde Jo-Annes de Bat van de provincie Zeeland en wethouder André van der Reest van de gemeente Goes kregen Anita Maas en Yamina Abdoun vandaag (vrijdag 13 mei) het zogenoemde Restauratiefonds-compliment 2022 voor hun succesvolle herbestemming van Slot Oostende.

Het Nationaal Restauratiefonds reikt het compliment jaarlijks uit aan initiatiefrijke mensen, die een impactvolle bijdrage leveren aan het in stand houden van monumenten.

Fondsdirecteur Kees-Jan Dosker overhandigde Maas en Abdoun het compliment voor wat hij noemde ‘hun daadkrachtige inzet bij de herbestemming en de positieve impact van die herbestemming op de omgeving’.

Enorme klus

Hartje Goes stonden een oude bioscoop en een voormalig restaurant, beide al jaren gesloten. In de loop van de tijd zijn voor de in potentie aantrekkelijke plek diverse plannen gemaakt, die echter alle op niets uitliepen. Het bleek letterlijk en figuurlijk een enorme klus ter plaatse iets van de grond te krijgen.

De gemeente Goes was dan ook verheugd toen Anita Maas en Yamina Abdoun hun oog op de locatie lieten vallen. Hun missie was het slot met behoud van zoveel mogelijk originele materialen te herbouwen, het pand een historisch verantwoorde uitstraling mee te geven en tegelijk iets neer te zetten dat helemaal anno nu is. Aldus geschiedde.

Uitzonderlijke horecagelegenheid

Op restanten van het oude slot verrees nieuwbouw en ook het naastgelegen pand werd erbij betrokken. Het geheel vormt nu een uitzonderlijke horecagelegenheid met restaurant, terras, hotel, vergader- en evenementenruimtes én een eigen bierbrouwerij. “Een aanwinst voor Goes”, meent het Nationaal Restauratiefonds.

Directeur Dosker: “De eigenaren verdienen een groot compliment, omdat zij een succesvolle herbestemming tot stand hebben gebracht. Maar ook voor hun doorzettingsvermogen en doelgerichtheid. Slot Oostende en dit stukje Goes zijn weer springlevend”.

Foto: V.l.n.r. Kees-Jan Dosker, Yamina Abdoun, Anita Maas, André van der Reest en Jo-Annes de Bat (foto Mieke Wijnen).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.