Rijksdienst Cultureel Erfgoed (RCE) wint (digitale) architectuurprijs

prijs

De (digitale) architectuur voor het project Modernisering Uitvoering Subsidieverlening (MUS) van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) heeft de NAF Architectuurprijs 2014 gewonnen. Dat is vandaag, 27 november, bekend gemaakt op het Landelijke Architectuur Congres in Utrecht.

Een van de juryleden noemde de winnaar ‘een schoolvoorbeeld voor de toepassing van architectuur’. Op basis van een overkoepelende bedrijfsarchitectuur is een project van de grond getild om tot een hoge mate van digitalisering en automatisering van het proces te komen, een ingrijpend fenomeen, dat de primaire en secundaire processen van de rijksdienst raakt.

Trots

Dirk Houtgraaf, programmadirecteur erfgoed digitaal bij de RCE, is trots: “De rijksdienst werkt als nationaal kenniscentrum voor cultureel erfgoed aan het ontwikkelen en delen van kennis, het delen van data en informatie, het beheren en toegankelijk maken van collecties en het verlenen van vergunningen en subsidies. De digitale infrastructuur neemt daarin een steeds belangrijker plaats in. Het is voor ons een enorme opsteker om zo’n prijs te krijgen want we zijn van ver gekomen.”

Prins Bernard Cultuurfonds

Aan de NAF Architectuurprijs is een geldbedrag verbonden van 5.000 euro, door de winnaar te doneren aan een goed doel naar keuze. Dat is het Prins Bernard Cultuurfonds geworden.

NAF staat voor Nederlands Architectuur Forum voor de digitale wereld. De missie van het NAF is het bevorderen van het werken met architectuur en het bevorderen van de professionaliteit van programma-architecten in de wereld van organisatie en IT. Zie ook www.naf.nl

Foto: Dirk Houtgraaf spreekt de zaal toe.