Rijksdienst zoekt jonge professionals

Jonge professionals werkzaam in de archeologie- en monumentensector kunnen meedingen naar de Talentprijzen 2020. De prestigieuze awards zijn niet alleen van betekenis voor de winnaars, maar brengen tevens actuele thema’s als vernieuwing, diversiteit en verjonging in de erfgoedsector onder de aandacht. Aanmelden kan tot 16 september.

Het Monumententalent onderscheidt zich volgens de organisatie, namens het ministerie van OCW in handen van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), doordat hij/zij uitblinkt in een project, ambassadeur is op zijn of haar vakgebied of een voorbeeld voor jong en oud.

De Archeologietalentprijs is nieuw en is bedoeld voor iemand die op innovatieve manier verbinding legt tussen bedrijfsleven, wetenschap en maatschappij.

Deskundige jury’s

Begin oktober maken deskundige jury’s voor beide awards hun top drie bekend. De Monumententalentprijs wordt uitgereikt tijdens het Nationaal Monumentencongres op 12 november, die voor de archeologie tijdens de Reuvensdagen op 19 november.

Ontwikkeltraject

Het betreffende talent wint, naast ruime eer, een uniek en naar eigen wens in te vullen ontwikkeltraject ter waarde van 7.000 euro, aangeboden door het Mondriaan Fonds. De overige finalisten per prijs kunnen 3.000 besteden aan een buitenlandse congresreis.

Monumententalent 2019

Vorig jaar werd Christian Pfeiffer, werkzaam bij de nationale Bond Heemschut, Monumententalent. Bij hem komen volgens organisator RCE alle facetten van erfgoed samen. Als ambachtsman, vakman en vrijwilliger, als molenaar en als ondernemende jeneverstoker met eigen merk in een herbestemde kerk.

Meer info

Meer info over de Talentprijzen, de criteria en de aanmeldingsformulieren staat op Talentprijzen.

Foto: Christian Pfeiffer, Monumententalent 2019.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.