Ruim 20 koopappartementen in Maria Boodschapkerk Goirle

kerk-goirle

HERMON (Herontwikkeling Monumentaal Erfgoed) uit Zeist heeft de monumentale Maria Boodschapkerk te Goirle overgenomen van de rooms-katholieke parochie De Goede Herder. De overeenkomst is op maandag 7 november met enig ceremonieel getekend. In het godshuis, dat al jaren niet meer voor de eredienst in gebruik was, worden 22 koopappartementen ondergebracht.

De contractondertekening, met instemming van het bisdom, vond plaats in de kerk zelf in aanwezigheid van een aantal genodigden. Projectleider Klaas Telgenhof luisterde de bijeenkomst muzikaal op door het spelen een preludium en fuga van Bach op het orgel.

Rijksmonument

De Maria Boodschapkerk (1940) is ontworpen door architect C.H. De Bever. Het rijksmonument valt op door zijn Romaanse bouwstijl en toren met zadeldak. Dit type torendaken komt in Nederland vooral voor in het noorden van het land.

Het originele ontwerp is overigens nooit in zijn geheel uitgevoerd. Zo ontbreken een vijfde travee in het schip en de torentravee met Westtoren.

Het volumineuze godshuis in Goirle heeft een geringe restauratieachterstand. Reden waarom binnenkort wordt begonnen met een opknapbeurt van het gedeelte dat intact blijft na de herbestemming.