Meteen naar de inhoud

Shoppen op Arnhems landgoed

Shoppen op Arnhems landgoedJe kon er al wandelen, trouwen, lunchen, feestvieren, markten bezoeken en het kasteel bewonderen. Maar sinds kort is Landgoed Rosendael bij Arnhem ook een plek om te shoppen. In de vernieuwde Oranje-Rie is bijna alles wat je ziet te koop. Van het mini-citrusboompje op tafel tot de zitzakken en hangmatten op het terras. Je kan ze direct meenemen. Die lekkere dressing in de maaltijdsalade? Staat in de kast. Word je verliefd op de lampen aan het plafond? Dan laat je net zo’n set maken voor thuis. “Het past in deze tijd. Als mensen een dagje uitgaan willen ze iets meemaken en geïnspireerd raken. Wat is dan handiger als je iets moois ziet, dat je niet meer zelf op zoek hoeft naar waar je het kan kopen? Natuurlijk hebben we hier geen schappen met producten staan. Alles wat we verkopen staat in zijn natuurlijke omgeving. Daardoor behoudt de Oranje-Rie zijn functie als plek waar je kunt koffie drinken en lunchen”, zeggen exploitanten Han en Jakobine van Haaster.

Blij

“Wij zijn blij met het initiatief”, bnadrukt Kitty Cloo van Geldersch Landschap &  Kasteelen. “Wij willen graag dat zoveel mogelijk mensen een keer komen kijken. Het creëren van beleving is daarbij belangrijk. Dat doen we zelf ook door bijvoorbeeld rondleidingen te geven en plaats te bieden aan markten en evenementen, zoals de Agapanthus- en kasteeltuinmarkt”. Voor het begin van het nieuwe horecaseizoen is het interieur van de Oranje-Rie compleet vernieuwd. Gekozen is voor een moderne, open uitstraling. Grote fotodoeken, accessoires en opvallende lampen zorgen voor sfeer in de ruimte die niet alleen functioneert als horecalocatie.

Rosendael

Landgoed Rosendael ligt vlakbij Arnhem, in de achtertuin van de Posbank. In het kasteel heerst een bewoonde sfeer. De prachtige collectie meubels, zilver en porselein laten de 18e en 19e eeuwse grandeur van het interieur herleven. Rond het kasteel vindt de bezoeker een verfijnd park met slingerende paden, bijzondere bomen, waterpartijen en een rozentuin. Maar ook tuinsieraden, zoals de schelpengalerij, de theekoepel en de legendarische bedriegertjes, de verborgen fonteintjes die onverwacht aan- en uitgaan en zo de bezoekers natspuiten. Het kasteel is met rondleiding te bezichtigen, het park ook op eigen gelegenheid. De oranjerie op het landgoed is bovendien een van de grootste nog functionerende oranjerieën in Nederland. Medio oktober gaat het interieur eruit en komt de kuipplantencollectie van het landgoed naar binnen om te overwinteren. Zie ook www.glk.nl/rosendael en www.oranje-rie.nl

 

 

 

%d bloggers liken dit: