Sovjet Ereveld werkt samen met universiteit in Moskou

De Stichting Sovjet Ereveld in Leusden gaat samenwerken met de Russische Humanitaire Staatsuniversiteit (RGGU). In Moskou is daar overeenstemming over bereikt.

De samenwerking kan bestaan uit gezamenlijke projecten, publicaties, onderzoek, tentoonstellingen en bijeenkomsten op het gebied van historie en cultuur. Directeur Remco Reiding van het Sovjet Ereveld en RGGU-rector Aleksandr Borisovitsj Bezborodov hebben hiertoe een memorandum of understanding ondertekend.

‘Uitwisseling belangrijk’

“Nu de relatie tussen Nederland en Rusland niet op zijn best is, is het extra belangrijk om aan uitwisseling te blijven doen op humanitair gebied”, verklaart Reiding. “We zijn verheugd dat onze inspanningen voor de oorlogsslachtoffers die op het Sovjet Ereveld begraven liggen in beide landen gewaardeerd worden”.

Benelux Centre

Onderdeel van de RGGU is het zogeheten Benelux Centre, waar studenten Nederlands leren en zich onder andere verdiepen in de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

Op het Sovjet Ereveld in Leusden liggen 865 oorlogsslachtoffers begraven. De Stichting Sovjet Ereveld identificeert de soldaten, spoort hun nabestaanden op en houdt de nagedachtenis aan deze oorlogsslachtoffers levend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.