Spakenburgse Diva’s, hedendaagse kunst en erfgoed

Spakenburgse Diva’s, kleding en tradities, in relatie tot hedendaagse kunst en erfgoed. Daarover gaat fotoboek Corrie & Joseph, gemaakt door kunstenaarsduo Inge van Run en Hans Lemmerman.

Een selectie van de foto’s is van dinsdag 19 november tot 10 december te zien in de hal van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) te Amersfoort.

In 2000 namen Corrie, Hendrikje en Wijmpje Koelewijn, dragers van Spakenburgse dracht, de uitnodiging aan om in de wereld te stappen van kunst, architectuur en vormgeving. Er volgden projecten waarbij De Spakenburgse Diva’s een prominente rol speelden. Daarmee tonen de erfgoed-vertegenwoordigsters volgens de RCE hun identiteit in relatie tot hedendaagse kunst en architectuur. Voor Corrie & Joseph is ook de filosofie van de Duitse kunstenaar Joseph Beuys (1921-1986) essentieel.

Het Wilde Oog

Hans Lemmerman en Inge van Run vormen samen al jaren Het Wilde Oog. Het tweetal is gefascineerd door vrouwen in klederdracht. Behalve met Spakenburg is samenwerking tot stand gekomen met vrouwen in Urk, Staphorst, Scheveningen en Arnemuiden.

Tentoonstelling

De tentoonstelling, vandaag (maandag 18 november) geopend, is tot 10 december te bezoeken, tijdens kantooruren, in de hal van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed, Smallepad 5, Amersfoort.

Foto: Hans Lemmerman en Inge van Run (foto Het Wilde Oog).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.