App ‘Bord in Beeld’ actualiseert status

In de loop van de tijd heeft de ANWB in Nederland circa 14.000 borden aangebracht op historische gebouwen of bij gebieden en landschappen. Ze verhalen over de functie en geschiedenis van het gebouw; informatie die een wandel- of fietstocht meerwaarde geeft.

Ook bewoners van een stad of dorp vinden het vaak interessant meer te weten over de geschiedenis van hun woonplaats.

De informatiepanelen, die sinds 1925 zijn geplaatst, hebben een houdbaarheid of levensduur van ongeveer 15 jaar. Reden waarom de ANWB het van belang acht hun actuele staat van onderhoud te weten.

Help mee

De organisatie produceerde de borden in opdracht van gemeenten, verenigingen of stichtingen.

Om ze waar nodig een update te kunnen geven, roept de ANWB haar miljoenen leden en belangstellenden op mee te helpen de borden te lokaliseren. Dat kan met een speciale ANWB-app: Bord in Beeld voor i-Phone en voor Android.

Hoe werkt het? Na het downloaden van de app ‘Bord in Beeld’ kunnen spotters een foto maken en aangeven waar het bord staat en in welke staat het zich bevindt. Zo wordt helder welke borden waar te vinden zijn. Bovendien kan de ANWB dan samen met de lokale overheid waar nodig oude borden vervangen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

1 thought on “App ‘Bord in Beeld’ actualiseert status

  1. Het is wel zo netjes als de ANWB tevoren goedkeuring vraagt aan de pandeigenaar om een dergelijk bord aan te brengen. Dat gebeurt kennelijk niet (altijd).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.