Springen voor Europees kerkelijk erfgoed

#jumpforheritage. Zo heet de campagne van de Europese erfgoedorganisatie Future for Religious Heritage (FRH). Het initiatief is een oproep aan alle Europeanen om een foto te maken van zichzelf, springend voor een religieus erfgoed gebouw of plek.

Samen met andere foto’s onder dezelfde hashtag vormen ze straks een ketting, die het draagvlak voor dit specifieke erfgoed Europees onder de aandacht wil brengen.

De Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK), lid van Future for Religious Heritage, doet mee. Met 96 kerken in haar bezit, hoopt de organisatie op een reeks jumps. Volgens de stichting heeft zij mogelijkheden te over voor mooie, ludieke of bijzondere foto’s.

Actie verbindt

De FRH-campagne behelst overigens niet alleen het vragen van aandacht voor religieus erfgoed. Want in veel landen zijn monumenten en ander erfgoed op het ogenblik gesloten vanwege de coronamaatregelen. Ook het ondernemen van sportieve activiteiten gaat voorlopig niet als vanouds.

De actie #jumpforheritage verbindt sport, erfgoed, gezondheid en bewustzijn en zorgt voor een moment van plezier.

Delen

Een foto van een sprong voor een van de 96 SOGK-kerken kan worden gedeeld via social media onder de hashtags #groningerkerken en #jumpforheritage.

Opsturen kan ook en wel naar communicatie@groningerkerken.nl, die op haar beurt de foto deelt. Voor de leukste inzending geeft de SOGK een cultureel en smakelijk arrangement weg. Foto’s delen kan tot 15 maart 2021.

Non-profit en niet religieus

#jumpforheritage is een idee van Future for Religious Heritage (FRH). Deze niet religieuze non-profit organisatie brengt mensen en instellingen samen die zich inzetten voor behoud van religieus erfgoed. Zij biedt een Europees platform voor samenwerking, uitwisseling van ideeën en kennis rond religieus erfgoed.
Leden van de FRH zijn stichtingen, universiteiten, religieuze organisaties, lokale en nationale overheden.

Foto: Springen voor de kerk van Hornhuizen (foto Duncan Wijting).

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.