Ga naar de inhoud

Stem burgers in Post ’65-erfgoed in kaart

In opdracht van erfgoedvereniging Bond Heemschut te Amsterdam onderzocht bureau DOCKK de bestaande praktijk van waarderingsparticipatie van Post ’65-erfgoed, ofwel erfgoed dat na 1965 is verrezen.

Vaak is dat in grote bouwhausses neergezet, maar juist dat maakt dat er weinig zicht is op de monumentale waarden hetgeen de bescherming ervan complex maakt.

Vraagstelling

In hebben hoeverre burgers een stem (kunnen) in het waarderen van erfgoed van na 1965, luidde de vraagstelling in de opdracht. Het onderzoek, dat plaatsvond in het kader van het Europese FARO-programma, heeft geresulteerd in een uitgebreide rapportage, die vrij verkrijgbaar is.

Het verslag schetst het bredere veld van erfgoedwaardering rond Post ’65. Welke partijen en stake holders spelen een rol, welke gemeenten lopen voorop in waarderingsparticipatie en waar loopt men tegen aan?

Inzicht

Het rapport geeft inzicht in de spelers die relevant zijn bij behoud en toekomst van erfgoed na 1965, in de activiteiten van erfgoedverenigingen op dat terrein en schetst bijzondere en verrassende praktijkgevallen van particuliere beschermingsinitiatieven.

De rapportage is aan te vragen via www.heemschut.nl of door een mail te sturen aan info@heemschut.nl ovv ‘Volledige rapportage Post ’65- erfgoed’.

DOCKK     | Johanna van der Werff       |  www.dockk.nl   |         johannavanderwerff@dockk.nl

Foto: Metro Oostlijn, metrostation Ganzenhoef, Amsterdam (foto Kees Haafkens).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.