Stichting Alde Fryske Tsjerken heeft nieuwe directeur

De Stichting Alde Fryske Tsjerken heeft een nieuwe directeur. Per 19 oktober begint Hester Simons (45) uit Leeuwarden als boegbeeld van de organisatie, die in Friesland 52 kerken beheert. “Ik wil graag bouwen aan een mooie toekomst voor de stichting en genieten van nieuwe horizonten met vertrouwde kerktorens”.

Voor Simons, geboren en getogen Friezin, had het historisch erfgoed naar eigen zeggen altijd al een bijzondere plek. Ze groeide op in Heeg. “De Friese kerktorens waren in mijn jeugd vertrouwde bakens”.

Via haar vader – beeldend kunstenaar Gerrit Terpstra – maakte ze direct kennis met de kerken van de Stichting Alde Fryske Tsjerken. Hij werkte en exposeerde in de kerk van Ginnum.

Loopbaan

Op het ogenblik is Simons programmamanager organisatieopgaven bij de gemeente Noardeast-Fryslân. Daarnaast werkte ze onder meer bij de provincie Friesland, de gemeente Leeuwarden en het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers.

Ook jongere generaties

In haar nieuwe rol hoopt Simons belangrijk te zijn. Niet alleen voor behoud van monumentale kerken in Friesland, maar ook bij het ontwikkelen van moderne gebruiksfuncties voor deze historische bouwwerken. Aan het motto van de Stichting Alde Fryske Tsjerken, Levende Stenen, wil zij verder invulling geven. Daarbij hoopt ze ook jongere generaties te betrekken. “Want zij kijken op andere manieren naar het erfgoed”.

Nieuw elan

Voorzitter Jan Kersbergen van de Stichting Alde Fryske Tsjerken is verheugd met de komst van Hester Simons. ”Zij is een krachtige persoonlijkheid die met nieuw elan de missie van onze stichting kan aanvoeren”, aldus Kersbergen.

“Wij vertrouwen op een goede samenwerking en willen ons samen met haar blijven inzetten voor het bijzondere kerkelijke erfgoed van Fryslân. Veel kerkgebouwen zullen de komende jaren hun bestemming verliezen. Dat betekent voor onze stichting en de Friese samenleving een grote uitdaging”.

De nieuwe directeur van de Alde Fryske Tsjerken is opvolger van Gerhard Bakker, die de organisatie na 10 jaar dienst heeft verlaten. Kersbergen: “We zijn Gerhard dankbaar voor al het werk dat hij voor de stichting heeft gedaan”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.