Technisch malheur: Molenmuseum later open

Door technische complicaties blijft het nieuwe Molenmuseum op de Zaanse Schans in Zaanstad voorlopig dicht. De officiële opening voor genodigden is nu voorzien op 25 september. De openstelling voor publiek, eerder gepland op vrijdag 31 juli, is uitgesteld naar 28 september.

ICT-netwerk

Volgens Henk Heijnen, conservator van het Molenmuseum, schuilt achter de presentatie van de museale objecten en hun verhalen onzichtbaar een complex innovatief ICT netwerk dat een aantal zaken aanstuurt.

“Zo komt een grote videowand tot leven, is het mogelijk met een interactieve kaart door de geschiedenis van de Zaanstreek te dwalen en worden acht Zaanse gidsen sprekend opgevoerd om bezoekers van informatie te voorzien”.

Digitale kaart

Een paar elementen functioneert volgens Heijnen onvoldoende. “Vooral de digitale kaart doet nog niet wat we ervan verwachten. Omdat we de bezoekers het beste willen bieden, is besloten de openstelling uit te stellen. Als alles goed werkt, staat er een museum, dat met de nieuwste technologie de eeuwenoude technieken over het voetlicht brengt”.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.