Tekening voor winnares Monumentenprijs Wassenaar

boy 2

Tekenaar Boy Boelhouwer heeft op 15 december op eigen initiatief een potloodtekening van het karakteristieke pand Langstraat 79 te Wassenaar overhandigd aan mevrouw Van der Lelij-Kouwenhoven. De trotse eigenaresse ontving de eerste Wassenaarse Monumentenprijs voor haar prachtig gerestaureerde rijksmonument.

Ook wethouder Inge Zweerts de Jong en Margaret barones de Vos van Steenwijk, initiatiefneemster van de Monumentenprijs, werden verblijd met een pentekening.

De plechtigheid, in aanwezigheid van de voltallige werkgroep Wassenaarse Monumentenprijs, had in ontspannen sfeer plaats in Raadhuis De Paauw. De ingelijste prenten werden volgens de maker enthousiast ontvangen.

Vervolg

Boy Boelhouwer, die in opdracht van overheden, bedrijven, particulieren en instellingen gebouwen portretteert in potlood, pen, inkt en aquarel, verklaarde te hopen dat het initiatief een mooi vervolg krijgt.

“Met een werkgroep van zulke toegewijde mensen kan dat haast niet missen. Wassenaar heeft zoveel parels van monumenten. Een serie voor een monumentenkalender of een ingelijst prenten kwintet? Wassenaar heeft het allemaal in huis: uitzonderlijke monumenten en bewoners die geven om erfgoed en hun omgeving.”

Ook in 2015

De Monumentenprijs Wassenaar wordt ook in 2015 uitgereikt. Vanaf half februari kunnen burgers, instellingen en bedrijven voordrachten doen. Meer over Boy Boelhouwer op www.geportretteerd.nl

Op de foto: Winnares mevrouw Van der Lelij-Kouwenhoven poseert met tekenaar Boy Boelhouwer, verantwoordelijk wethouder Inge Zweerts de Jong en Margaret barones de Vos van Steenwijk, initiatiefneemster van de Monumentenprijs Wassenaar.