Thuisblijven in mooiste huizen van Nederland

Thuisblijven was nog nooit zo leuk, zegt vereniging Hendrick de Keyser. Vanaf vandaag (donderdag 30 april) valt bij de erfgoedorganisatie een (tijdelijk) tweede huis te boeken. “Even een andere thuisbeleving in een van de mooiste huizen van Nederland: een ander uitzicht en een vakantiegevoel terwijl je tóch thuisblijft”, klinkt het.

Monument en Bed

Ontdek en beleef een van de monumentale huizen van Monument en Bed door er voor een aantal dagen jouw thuis van te maken, moedigt Hendrick de Keyser gegadigden aan.

“Het betreft een mooie ervaring in deze bijzondere tijden. Bij de meeste vakantiehuizen richten bezoekers zich op de omgeving: wat is er te doen? Waar gaan we heen? De huizen van Monument en Bed zijn juist zélf de attractie. Zonder uitzondering zijn het onderkomens met een opmerkelijke architectuur en geschiedenis. Denk aan het Huis Van Ravesteyn in Utrecht dat een gedeelte van het jaar als museum te bezoeken is maar ook is af te huren als Monument en Bed. Zo hoeft de liefhebber de deur niet uit om tóch cultuur te snuiven”. www.monumentenbed.nl

Hendrick de Keyser

Vereniging Hendrick de Keyser zet zich in voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle gebouwen en hun interieur in Nederland. Zij doet dat door panden te verwerven en ze vervolgens te restaureren en te verhuren.

De zo opgebouwde collectie geeft een representatief beeld van de vaderlandse architectuur- en interieurgeschiedenis. De verzameling omvat inmiddels 425 panden, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, villa’s en raadhuizen, verspreid over 111 plaatsen in heel Nederland. www.hendrickdekeyser.nl.

Foto: Huis Van Ravesteyn in Utrecht (foto Arjan Bronkhorst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.