Timmerfabriek Vlissingen krijgt toren terug

De Timmerfabriek Vlissingen (1914), een van de meest iconische industriële rijksmonumenten van Nederland, krijgt woensdag 21 april haar toren terug.

De tijdens een bombardement in 1943 gesneuvelde toren is in oude glorie hersteld. Het gereedkomen van de herbouw na 78 jaar geldt als mijlpaal in de transformatie van het rijksmonument naar luxe vier-sterren-plus hotel.

In De Timmerfabriek werden ooit de interieurs van grote zeeschepen vervaardigd.

Rijksmonument

Ook zonder de toren was het complex prachtig met zijn grote raampartijen en robuuste constructie. Het was indertijd in Nederland een van de eerste gebouwen met een skelet van gewapend beton.

Na verhuizing van de Rijksmarinewerf van Amsterdam naar de Dokhaven in Vlissingen vormde de Koninklijke Scheepswerf De Schelde een bruisende hub voor scheepsbouw.

Enorme luxe passagiersschepen, zoals de Willem Ruys, werden er gebouwd. Ze gingen van de Plaatwerkerij via de Lasloods en Machinefabriek richting het eindstation: De Timmerfabriek, waar honderden timmerlieden ze hun prachtige houten interieurs gaven.

Opnieuw gekroond

Tegenover Damen/Amels, die megajachten bouwt voor de rijken der aarde, stond De Timmerfabriek jarenlang op een nieuwe bestemming te wachten. Die is er nu.

Het rijksmonument wordt luxe hotel; herplaatsing van de toren is daarvan een belangrijk onderdeel. De renovatie is in handen van Bouwgroep Peters.

Woordvoerder Gert-Jan Dronkers vindt het omtoveren van het rijksmonument ‘een prachtige klus’ voor zijn bedrijf. “Maar het terugplaatsen van dé toren maakt het extra bijzonder. Aan de hand van oude tekeningen en fotomateriaal hebben we de toren volledig nieuw gebouwd, exact zoals hij vroeger was. De toren biedt straks plaats aan een 6-persoons penthouse”.

Urban Leisure hotel

Bouwgroep Peters vormt samen met TEAM Concepts en Kloeg Collection het ontwikkelteam van het bijzondere project.

Joeri Beekman van TEAM Concepts: “Toen wij De Timmerfabriek kregen aangeboden, inmiddels circa vier jaar geleden, zagen wij direct mogelijkheden om in het gebouw een hotelconcept te verwezenlijken. Wij zijn specialist in de ontwikkeling van recreatief onroerend goed projecten in Zeeland, zoals hotels en vakantieresorts. Hotel De Timmerfabriek past perfect in dat plaatje”.

Hotel De Timmerfabriek wil straks dé hotspot zijn van het Scheldekwartier. Een gebied dat volledig herontwikkeld wordt tot ‘bruisende plek’.

Particuliere investeerders

Waar De Timmerfabriek ooit voor de luxe beleving van de passagiers van de prachtige zeeschepen zorgde, doet hij dat nu voor de beleggers in het hotel.

De Timmerfabriek biedt particulieren de mogelijkheid te investeren in een of meerdere Loft hotelappartementen, Court lodges of zogenoemde Cubes tegen een rendement van 4,5 – 6 procent netto per jaar. Meer informatie staat op www.hoteldetimmerfabriek.nl. Mailen naar info@teamleisure.nl kan ook of bellen met 088 1900 222.

Foto: Impressie van Hotel De Timmerfabriek met toren.

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.