Ga naar de inhoud

Topman Staatsbosbeheer treedt maart 2025 terug

Na een bestuursperiode van bijna 12 jaar treedt Sylvo Thijsen per 15 maart 2025 terug als directeur van Staatsbosbeheer. Tot zijn pensioen een jaar later gaat hij in overleg met directie en Raad van Toezicht opdrachten buiten of binnen Staatsbosbeheer oppakken.

Thijsen zegt het ‘een natuurlijk moment’ te vinden om zijn afscheid als directeur van Staatsbosbeheer bekend te maken. “We staan voor een nieuwe ondernemingsplanperiode. Daarom is het goed om het stokje over te dragen. Ik kijk met buitengewoon veel plezier terug op mijn tijd als directeur van deze mooie organisatie met gedreven medewerkers die met inzet en toewijding zorgen voor de natuurgebieden die aan ons zijn toevertrouwd”.

Dankbaar

Voorzitter Charlotte Insinger van de Raad van Toezicht is Thijsen dankbaar voor zijn bijdragen en inspanningen in de afgelopen jaren om van Staatsbosbeheer een maatschappelijke onderneming te maken. “Hij heeft de organisatie in roerige tijden geleid. De decentralisatie van het natuurbeleid, de start van het SNL (Subsidiestelsel Natuur en Landschap) en de opbouw van de relatie met de 12 provincies en diverse taakstellingen vormden het begin van die tijd. De positionering van Staatsbosbeheer is geleidelijk veranderd. Zij is meer en meer gaan werken als belangrijke rijkspartner in de grote opgaven zoals natuur- en systeemherstel, natuur-inclusieve landbouw, Nationale Parken en de Groene Metropool. Tegelijkertijd is de onderneming gegroeid naar bijna 1.400 medewerkers, 400 Binnenwerkers en ruim 8.000 vrijwilligers en met een grote projectportefeuille in het landelijk gebied”.

Procedure opvolging

De Raad van Toezicht gaat op zoek naar een nieuwe directeur. Vandaag (woensdag 12 juni) begint de werving en selectieprocedure. De RvT hoopt in het najaar Thijssens opvolger te kunnen voorstellen. Bekijk de vacature op de site van The Executive Network.

Foto: Sylvio Thijsen treedt in maart 2025 terug als directeur van Staatsbosbeheer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.