Trouwen in torenzaal donjon kasteel Rosendael

De eeuwenoude Torenzaal in de donjon van kasteel Rosendael nabij Arnhem heeft zijn oude functie terug. In de zaal werd vroeger bij feestelijke gelegenheden gedanst en er werd gedekt voor gala-diners.

Een van de grootste ontvangsten op Rosendael ooit, had plaats in augustus 1766 voor Willem V nadat hij overdag in Arnhem was onthaald en als stadhouder was geïnstalleerd. Vanaf nu is het mogelijk op deze historische plek te trouwen.

Tijd tekort

Terwijl het bruidspaar naar de Torenzaal in de donjon wordt geleid, hebben gasten nauwelijks tijd alle pracht en praal van voorgaande kamers te bekijken.

Middeleeuwse meubelstukken sieren de ruimtes. De inrichting lijkt welhaast hetzelfde gebleven als zevenhonderd jaar geleden; porseleinen kopjes, secretaires, oude boeken en schriften, overal hangen hertengeweien en indrukwekkende schilderijen.

De Torenzaal zelf is licht en biedt uitzicht op de schelpengalerij en het omliggende park. In het midden van de zaal staat het bruidsbankje met bijpassende stoelen voor de getuigen. De ceremonie kan feestelijk worden afgesloten met een huwelijkstoost op de romantische veranda van het kasteel.

Ook buiten huwen is een optie. Er kan midden in de rozentuin getrouwd worden, samen met alle gasten.

Open TopTrouwLocatieRoute

Op zondag 23 september is kasteel Rosendael onderdeel van de Open TopTrouwLocatieRoute en kunnen bruidsparen vrijblijvend een kijkje nemen in de trouwzaal en de mogelijkheden bespreken.

Meer informatie en persoonlijk sfeer proeven: bel 026-3644645 of mail naar rosendael@glk.nl