Twee nieuwe directeuren Vereniging Hendrick de Keyser

Met ingang van 1 april treden bij monumentenorganisatie Vereniging Hendrick de Keyser twee nieuwe directeuren aan: Wieske Wijngaards (externe relaties) en Isja Finaly (beheer). Carlo Huijts blijft algemeen directeur en wordt voorzitter van het directieteam.

“De sterke groei van het bezit en de grote waardering voor onze Museumhuizen vraagt om uitbreiding van de directie van onze organisatie”, verklaart voorzitter Herman van den Eerenbeemt.

Koop, restauratie en verhuur

Hendrick de Keyser, opererend vanuit Amsterdam, is in 1918 opgericht voor het behoud van architectonisch of historisch waardevolle gebouwen en hun interieur in Nederland. De vereniging doet dat door karakteristieke panden in eigendom te verwerven en ze vervolgens te restaureren en te verhuren.

De aldus opgebouwde collectie geeft een representatief beeld van de vaderlandse architectuur- en interieurgeschiedenis. De verzameling omvat 430 panden, waaronder huizen, boerderijen, buitenplaatsen, villa’s en raadhuizen, verspreid over 111 plaatsen in heel Nederland.

Waarom

De aanstelling van een directeur externe relaties (Wijngaards) past volgens Hendrick de Keyser in de toekomstgerichte strategie de communicatie met het publiek ook op directieniveau te borgen.

De uitbreiding van de directie met een directeur beheer (Finaly) is ingegeven door de groei van het aantal monumenten of architectonisch bijzondere panden die bij de vereniging worden ondergebracht.

Wie zijn het

Wieske Wijngaards is sinds 2014 zakelijk leider en plaatsvervangend directeur van het Teylers Museum te Haarlem. Voordien was zij zakelijk directeur van de Nederlandse Bachvereniging.

Isja Finaly is sinds 2009 hoofd van de afdeling instandhouding en adjunct directeur van Vereniging Hendrick de Keyser. Eerder was zij werkzaam bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE), laatstelijk als hoofd regio West Nederland.

Foto: Huis Bartolotti, thuishonk van Vereniging Hendrick de Keyser aan de Herengracht 172 in Amsterdam (foto Arjan Bronkhorst).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.