Tweede huis in gerestaureerde steenfabriek opgeleverd

Wonen in steenfabriek

Het tweede huis in steenfabriek De Bunswaard is op maandag 30 mei overgedragen aan de bewoners. Binnenkort kunnen de eigenaren er genieten van de zomer in de Beuningse uiterwaarden. Buren zijn er ook al: in de gerestaureerde steenfabriek zijn tot dusver twee huizen verkocht, twee andere zijn onder optie.

In De Bunswaard worden in totaal acht woningen ondergebracht. Er zijn dus nog vier huizen beschikbaar voor liefhebbers van wonen in de natuur.

Kavels verkocht

De kavels naast de steenfabriek zijn alle verkocht. Hierop worden vier huizen neergezet conform de contouren van de voormalige vormelingenloods, die van oudsher naast de steenfabriek stond.

In de loods werden voorheen kleiplakken (‘vormelingen’) gedroogd en daarna in de vlamovens van de steenfabriek tot stenen gebakken. Rond de zomer begint op die plek de woningbouw.

Terrein ingericht voor de gerestaureerde steenfabriek

Het terrein voor de steenfabriek is onlangs ingericht: het gras is ingezaaid en de hagen worden elke dag groener. Volgens herbestemmingsspecialist BOEi is De Bunswaard dan ook klaar voor haar nieuwe bewoners.

“Zij kunnen straks zowel van hun eigen tuin genieten als van de 5.000 vierkante meter gemeenschappelijke tuin en het privé-strand aan de Waal”, aldus de non-profitorganisatie in een persbericht.

Eigenaren van een huis in steenfabriek De Bunswaard kunnen hun pand geheel naar eigen inzicht vormgeven. Zie ook www.debunswaard.nl