Ga naar de inhoud

Uitzichtpunt Binnenhof biedt unieke ervaring

Vanaf donderdag 11 juli kan iedereen op 28 meter hoogte genieten van een panoramisch uitzicht over het Binnenhof en de skyline van Den Haag. Dan opent het nieuwe Uitzichtpunt Binnenhof. Met het uitzichtpunt blijft het Binnenhof ook tijdens de grootschalige renovatie een belangrijke trekpleister voor bewoners en bezoekers.

De opvallende nieuwe blikvanger aan het Buitenhof biedt toeristen, Hagenaars en Hagenezen een unieke ervaring. Bezoekers kunnen bovenop het platform genieten van een 360-graden uitzicht, een panorama dat zich uitstrekt van de 800 jaar oude architectuur van het Binnenhof tot de moderne stadsontwikkelingen.
Informatieborden op het uitzichtpunt beschrijven de skyline van Den Haag en geven meer informatie over het historische Binnenhof en omgeving. Op het dak van de bouwkeet op de Hofvijver ligt een bijzonder duinlandschap, een verrassend stukje natuur dat alleen zichtbaar is vanaf het uitzichtpunt.

Haringkraam terug

Een week voor de opening is ook de iconische haringkraam teruggekeerd op zijn vertrouwde plek bij de Stadhouderspoort. Tijdens de bouw van het uitzichtpunt had de haringkraam een tijdelijk verkooppunt aan de overkant van de weg.
Klanten kunnen tijdens het haringhappen de voortgang van de renovatie volgen door drie grote ramen in de bouwschutting tegenover de kraam. Spiegelplaten op de schutting zorgen voor een ruimtelijk effect. De eigenaar van de haringkraam heeft meegedacht over het uiterlijk van de bouwschutting.

Circulair

Ingenieursbureau Arcadis ontwierp het stalen uitzichtpunt in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf. De constructie is geheel demontabel en recyclebaar. Nadat bezoekers het Binnenhof tijdens de renovatie van bovenaf hebben bewonderd kan het ergens anders een nieuw hoogtepunt vormen.

Gratis

Het uitzichtpunt is dagelijks gratis geopend van 9.00-17.00 uur. De blikvanger heeft geen lift. Mensen met een fysieke beperking zijn welkom in het Informatiecentrum Binnenhof Renovatie op Plaats 22, nog geen 200 meter van het uitzichtpunt.

Foto: Ingenieursbureau Arcadis ontwierp het stalen uitzichtpunt in opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf (foto Bart Maat/RVB).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.