Meteen naar de inhoud

Uslu verlengt programma Erfgoed Deal met drie jaar

De Erfgoed Deal gaat door. Het programma wordt met drie jaar verlengd. Dat heeft staatssecretaris Gunay Uslu (Cultuur en Media) laten weten in haar meerjarenbrief.

Het ministerie van OCW pompt tot eind 2025 in totaal 11 miljoen euro in voortzetting van het programma. Vanuit provincies en gemeenten wordt tenminste hetzelfde bedrag geïnvesteerd in ‘erfgoedinclusieve projecten’.

In haar meerjarenbrief zegt Uslu het doorgaan van de Erfgoed Deal belangrijk te vinden. De bewindsvrouw stimuleert daarmee de verbinding tussen erfgoed en maatschappelijke opgaves.

Daarnaast kondigde Uslu in haar beleidsreactie over archeologie aan om vanuit het onderzoeksplatform archeologie voor de periode 2023-2025 elk jaar 500.000 euro extra beschikbaar te stellen voor de Erfgoed Deal. Dit budget is specifiek bestemd voor projecten op het terrein van archeologie en ruimtelijke transities.

Vervolg

De komende maanden gaan de partners van de Erfgoed Deal met elkaar aan tafel om de ambities te evalueren en thematisch aan te scherpen. Voor dit proces is 3 tot 4 maanden uitgetrokken.

Naar verwachting zullen gesprekken met nieuwe initiatiefnemers weer beginnen vanaf 1 april 2023. Daarmee is er voldoende ruimte om hen te begeleiden naar een zo goed mogelijke aanvraag voor de zevende ronde. Die staat gepland voor september 2023. Dit betekent dat er volgend jaar maar één aanvraagronde zal zijn.

Foto: Simon de Winter, Natuurmonumenten.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: