Van Limburg Stirum stopt als directeur NKS

Heidi van Limburg Stirum neemt op 30 juni afscheid als directeur van de Nederlandse Kastelenstichting. Zij blijft bij kastelen en buitenplaatsen betrokken als zelfstandig erfgoedadviseur en als producent voor het landelijke publieksevenement Dag van het Kasteel, een initiatief van de Nederlandse Kastelenstichting (NKS).

Sinds 2015

De scheidende directeur gaf sinds 2015 leiding aan de stichting. Samen met de medewerkers heeft zij ervoor gezorgd dat de NKS is uitgegroeid tot een professionele organisatie, het kenniscentrum is uitgebouwd en de landelijke bekendheid daarvan is vergroot.

Van Limburg Stirum zegt met veel plezier de rol van directeur te hebben vervuld. “Ik ga kastelen en buitenplaatsen zeker niet vaarwel zeggen. Als redacteur blijf ik betrokken bij magazine Het Buiten en ik kijk er naar uit om aan de slag te gaan om de Dag van het Kasteel verder uit te bouwen”.

Waardering

Bestuursvoorzitter Robert Quarles van Ufford heeft veel waardering voor het werk dat de vertrekkende directeur de afgelopen jaren heeft verzet.

“De Nederlandse Kastelenstichting staat er goed bij en vanuit die sterke basis gaan we nu een volgende fase in als centrale pleitbezorger voor kastelen en buitenplaatsen in Nederland. Daar past een onafhankelijke organisatiestructuur bij waarbij het bestuur samen met het wijdvertakte NKS-deskundigennetwerk zelf meer taken en verantwoordelijkheden op zich zal nemen”.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.