Vergunning kleiputten Terhagen ter inzage

Het Departement Omgeving van de Vlaamse Gemeenschap heeft de omgevingsvergunningsaanvraag Sanering, verondieping en natuurontwikkeling kleiputten Rumst ontvankelijk verklaard en ter inzage gelegd.

De twee grondeigenaren, de provincie Antwerpen en De Vlaamse Waterweg, willen in de voormalige kleiputten van Terhagen en Boom een nieuw landschap opbouwen.

Tijdens het openbaar onderzoek, dat op donderdag 25 november begint en eindigt op 24 december, kan het dossier door iedereen worden ingekeken op de gemeentehuizen van Boom en Rumst. Online kan dat via www.omgevingsloket.be. Gedurende 30 dagen staat het eenieder vrij standpunten, opmerkingen of bezwaren mee te delen.

Aanvullingen

Volgens Vlaams gedeputeerde Luk Lemmens hebben de partners en experts die meewerkten aan het lijvige dossier op verzoek van het Departement Omgeving nog enkele aanvullingen aangebracht.

“Nu kan het openbaar onderzoek van start. Dit is een belangrijke stap in de procedure die zal leiden naar de sanering en heropbouw van het gebied”.

Gedelegeerd bestuurder Chris Danckaerts van De Vlaamse Waterweg wijst erop, dat zijn bedrijf zorg zal blijven dragen voor het naleven van de opgelegde voorzorgsmaatregelen. “Wij vragen nogmaals met aandrang om het verbod tot betreding van het afgesloten terrein te respecteren”.

Inkijken

Inkijken van het dossier is online mogelijk op het omgevingsloket en na afspraak op de gemeentehuizen. Dat kan bij:
–         Dienst Omgeving Rumst, Koningin Astridplein 12 te 2840 Rumst. Maak een afspraak via omgeving@rumst.be of telefonisch op 03/880 00 60;
–         Dienst Omgeving Boom, Antwerpsestraat 44 te 2850 Boom. Maak een afspraak via omgeving@boom.be of bel naar 03/880 18 50.

Complex

Volgens gedeputeerde Ludwig Caluwé is de vergunningsaanvraag erg complex.

“Het is belangrijk dat wie dat wenst, zich goed kan informeren over de veranderingen die op til staan in het gebied. Vragen over de aanvraag kunnen ook gesteld worden tijdens het digitale infomoment”.

De digitale informatievergadering over de vergunningsaanvraag is op 2 december om 20.00 uur.  De link voor deelname is te vinden op www.kleiputtenterhagen.be.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.