Ga naar de inhoud

Verken de Waddenkust met landschapszorgers

De hele maand september 2023 vindt aan de Waddenkust van het vasteland de Landschapstriënnale plaats. Van Den Helder tot de Duitse grens verkennen landschapszorgers en anderen actuele vraagstukken.

Samen met Staatsbosbeheer, het College van Rijksadviseurs en de Stichting Landschapstriënnale heeft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed meegedacht over de lezingen, workshops, tentoonstellingen en andere activiteiten. Daarbij bracht de dienst kennis en expertise in op het gebied van cultureel erfgoed. Als aftrap op 1 september kan men in negen regio’s aan een donkerte-excursie meedoen.

Op 19 september vertelt adviseur architectuurhistorie Daan Lavies tijdens een bezoek aan de Afsluitdijk over de restauratie van de sluizen. Ook licht hij de geschiedenis van de kazematten op het Kornwerderzand toe. Verder worden op een zogenoemde zomerschool en op de expositie Plannenparade rijksdienst-kaarten van het Waddengebied gebruikt.

Ter afsluiting vindt op 29 september het symposium Dynamische Waddendelta plaats. De triënnale is voor iedereen een interessante maand om mee te maken. Nadere informatie staat op www.landschapstriennale.com.

Foto: Wadlopers voor de kust (foto Nanette de Jong).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.