Museum Arnhem in vier jaar prachtig vernieuwd

Museum Arnhem is weer toegankelijk. Burgemeester Ahmed Marcouch van de Gelderse hoofdstad en directeur Saskia Bak openden na vier jaar bouwen en verbouwen de deuren van het vernieuwde museum.

Eerste bezoekers waren de kinderdirecteur van het museum Eden van Nieuwehoven (10 jaar) en haar klas. Het feestelijke moment werd passend omlijst door optredens van dansers van het Arnhemse balletgezelschap Introdans.

Cliffhanger

’Eyecatcher’ van het gerenoveerde museum is de door Benthem Crouwel Architects ontworpen nieuwe vleugel die als cliffhanger over de stuwwal hangt en fenomenaal uitzicht biedt op het Rijndal.

Maar ook met de verbouwing van het oude, versleten museumcomplex hebben Benthem Crouwel prachtig werk afgeleverd. Hart van Museum Arnhem is nu het zeshoekige koepelgebouw, waar het ook voor niet-museumbezoekers toegankelijke, door studio Modijefsky ontworpen, café en de (bescheiden) museumwinkel zijn gehuisvest.

Rondleidingen en workshops

Vanwege de opening kunnen bezoekers vandaag (vrijdag 13 mei) nog gratis naar binnen. Wel hadden zij zich vooraf moeten laten registreren voor een ticket. Volgens directeur Bak is er veel animo. “We hebben lang uitgekeken naar dit ogenblik. Eindelijk kunnen we het vernieuwde museum laten zien”.

Openingsweekeinde

Tijdens het openingsweekeinde (14-15 mei) zijn er diverse optredens, rondleidingen en workshops. Op het plein van het Centraal Station attenderen Arnhemse ontwerpers voorbijgangers op het feestelijke openingsweekend in het museum, waar zij kunnen deelnemen aan uitlopende activiteiten. Te zien zijn drie tentoonstellingen: Van links naar Rechts, Tenminste Houdbaar Tot en Open.

In editie 1 van 2020 besteedde magazine MONUMENTAAL uitvoerig aandacht aan de nu voltooide verbouwing van Museum Arnhem.

Foto: Burgemeester Ahmed Marcouch en directeur Saskia Bak openen de deuren van het vernieuwde museum (foto Eva Broekema).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.