Vijf miljoen extra in Drents Monumentenfonds

De provincie Drenthe heeft vijf miljoen euro extra gestort in het Drents Monumentenfonds. Uit het fonds kunnen eigenaren in de provincie restauratie, verduurzaming of herbestemming van hun bijzondere pand laagrentend financieren. De extra storting in het fonds maakt continuering van het succesvolle behoud- en herbestemmingsbeleid in Drenthe mogelijk.

Het Drents Monumentenfonds, dat sinds 2009 bestaat, is een samenwerking tussen de provinciale overheid en het Nationaal Restauratiefonds.

De afgelopen jaren zijn diverse projecten uit het fonds gefinancierd. Zo kreeg de Mandenmakerij in Wilhelminaoord een tweede leven en werd ook voormalig hotel Wapen van Drenthe in Assen herbestemd.

‘Welkom’

Vanwege de grote belangstelling voor een lening is de extra storting volgens directeur Kees-Jan Dosker van het Nationaal Restauratiefonds zeer welkom. “Nog meer eigenaren van karakteristieke panden in de provincie Drenthe”, aldus Dosker, “kunnen nu ondersteund worden bij hun plannen. Daarnaast draagt de storting bij aan de continuïteit van het revolverende fonds, een krachtige en duurzame financieringsvorm. Doordat rente en aflossing terugvloeien kunnen weer andere eigenaren geholpen worden”.

Foto: De Mandenmakerij in Wilhelminaoord kreeg met steun van het Drents Monumentenfonds een tweede leven.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.