Meteen naar de inhoud

Vijf Utrechtse projecten strijden om Rietveldprijs

De winnaars van de Rietveldprijs en de DUIC publieksprijs 2022 in Utrecht worden op zondagmiddag 20 november bekend gemaakt in POST Utrecht (Bibliotheek Neude), een van de genomineerde projecten. Bij de Rietveldprijs hoort een publicatie die tijdens de bijeenkomst wordt gepresenteerd.

De lijst genomineerden telt vijf gevarieerde projecten in de Domstad: een houten appartementengebouw dat verscholen ligt in het groen, een kindcentrum met bijzondere ontsluiting, een hergebruikt jaren zestig-gebouw in Overvecht, het park langs het laatste stuk herstelde singel en de transformatie van het oude postkantoor tot bibliotheek.

Genomineerden

De genomineerden – in willekeurige volgorde zijn:

Jury

In de jury van de Rietveldprijs 2022 hebben zitting voorzitter Janneke Bierman (BiermanHenket), stedenbouwkundige en architect Roy Bijhouwer (Quadrat), architect Carin ter Beek (BLAUW architecten) en Mark Minkjan (stadsgeograaf en architectuurcriticus).

Bij het beoordelen van de Utrechtse bouwproductie van 2020 – 2021 kijkt de jury niet alleen naar de kwaliteit van het project zelf, maar ook naar de bijdrage die het levert aan de gebouwde omgeving van de stad Utrecht.

Foto: Zicht op de POST Utrecht vanaf de Oude Gracht (foto Suzan Baars).

 

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: