Ga naar de inhoud

Vijftig Amsterdamse monumenten open

Neem een kijkje in het architectonische meesterwerk van Mendini, bezoek het legendarische café ’t Mandje, laat je inspireren door Ramsey Nasr over zijn persoonlijke verzameling of doe de breakfast tour in Paradiso. Dit – en meer – kan allemaal tijdens Open Monumentendag Amsterdam. Op zaterdag 9 en zondag 10 september openen 50 bijzondere monumenten in ’s lands hoofdstad hun deuren. Gratis en voor jong en oud.

Ontmoetingsplekken

De 37e editie van Open Monumentendag Amsterdam staat in het teken van ontmoetingsplekken. Mokum telt talloze memorabele plaatsen waar Amsterdammers samenkomen, verhalen delen en connecties maken. Ontdek de vindingrijke manieren waarop het lokale leven zich afspeelt – toen en nu. Dit jaar heeft op bijna alle locaties iets bijzonders plaats. Van verhalen tot films en muziek.

Plattegrond

De plattegrond met het programma is verkrijgbaar op ruim 300 locaties in Amsterdam en Weesp, o.a. in De Bazel Vijzelgracht 32, bij bibliotheken, maar ook in menige koffiezaak en café. Meer informatie over de locaties en de programmering staat op amsterdam.nl/monumentendag

Doel

Voor de organisatie van Open Monumentendag Amsterdam tekent de gemeente Amsterdam, afdeling Monumenten en Archeologie. Doel is om het bewustzijn en de waardering voor cultureel erfgoed te vergroten en mensen te laten genieten van de architectuur en geschiedenis.

Foto: Ook het architectonisch meesterwerk van Mendini opent zijn deuren tijdens Open Monumentendag Amsterdam op 9 en 10 september 2023 (foto Edwin van Eis).

1 reactie op “Vijftig Amsterdamse monumenten open”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d