Meteen naar de inhoud

Villa Rams Woerthe eerste Museumhuis Hendrick de Keyser

Het eerste Museumhuis van Nederland, Villa Rams Woerthe in Steenwijk, opent op 3 december zijn deuren. Het voormalige woonhuis van Hendrik Tromp Meesters is het eerste van in totaal 35 Museumhuizen die Vereniging Hendrick de Keyser de komende jaren voor publiek wil ontsluiten.

In het Museumhuis zijn verhalen te horen over het huis en zijn bewoners maar is vooral het huis zelf te beleven. Ontdek hoe het was om als Jan Hendrik Tromp Meesters in Rams Woerthe te wonen.

De bezoeker gaat letterlijk op ontdekkingstocht en kan zich laten verrassen door de bouwkunst, de inrichting en alle bijzondere elementen die het huis zo eigen maken. Op zaterdag 2 december wordt het Museumhuis feestelijk geopend, vanaf zondag 3 december is het toegankelijk voor publiek.

Jubileum

Vereniging Hendrick de Keyser, de landelijk werkende organisatie die zich inzet voor behoud van historische architectuur, bestaat in 2018 honderd jaar. Dat jubileum wordt gevierd met tal van activiteiten.

Zo worden volgend jaar de eerste acht Museumhuizen geopend, de jaren erna volgen er meer. Uiteindelijk, zo is de bedoeling, is in een netwerk van 35 bijzondere huizen, verspreid over Nederland, 400 jaar woongeschiedenis te zien en te ervaren. De deuren van deze huizen waren tot dusver nagenoeg gesloten.

%d bloggers liken dit: