Meteen naar de inhoud

Voormalig havenkantoor Den Haag nu boutiquehotel

Stadsherstel Den Haag heeft het voormalige havenkantoor aan de Goudriaankade omgebouwd naar een zogenoemd boutique hotel. Liefhebbers van het lokale erfgoed kunnen er terecht voor een overnachting in het ‘een-kamer-hotel’.

Het havenkantoor, stammend uit ca. 1910, was tot 1992 in functie. Stadsherstel Den Haag kocht, restaureerde en verhuurde het pand aanvankelijk als kantoor.

Het roer om

Onlangs gooide de erfgoedorganisatie het roer om en herbestemde het voormalige havenkantoor tot boutique hotel. Alle karakteristieke kenmerken zijn behouden, waaronder de grote ramen waardoor de havenmeester zicht had op de Laakhaven.

Verder zijn details bewaard gebleven als een zandstenen boeg van een schip met aan twee kanten de ooievaars van Den Haag in de gevel. Ook de oorspronkelijke deuren, het trappenhuis en de tegels zijn nog aanwezig. Het bed is toepasselijk vormgegeven omdat het door een houten ombouw lijkt op een kajuitbed van een schip.

Aangepast

Volgens Stadsherstel is ‘Boutiquehotel Havenkantoor’ compleet aangepast aan de huidige tijd. Zo is er wifi, een quooker, een pick-up met vintage lp’s, een gratis parkeerplaats en rondom een eigen tuin.

Met de gemeente Den Haag is de organisatie nog in overleg over een aanlegplaats voor gasten pal voor de deur. Boeken kan via hotelhavenkantoor@stadshersteldenhaag.nl of telefonisch via 06 411 480 78.

Foto: Woonkamer Goudriaankade Den Haag.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: