Wat? Water! thema Dag van het Kasteel 2021

Wat? Water! is het thema van de Dag van het Kasteel 2021. Dit omdat water nu eenmaal uiterst belangrijk is voor kastelen en buitenplaatsen. De slotgracht zorgde in vroeger dagen voor verdediging en de rivier maakte dat bewoners makkelijk en snel op hun buitenplaats konden komen vanuit de stad.

Actueel

“Water voor de keuken”, weet projectleider Janneke van Dijk van organisator de Nederlandse Kastelenstichting (NKS), “werd soms uit de gracht gehaald. Water uit de wc belandde weer in de gracht. Water is in een land als Nederland nog altijd een zeer actueel thema. Daarom is het noodzakelijk dat bij kastelen en buitenplaatsen aan waterbeheer wordt gedacht”.

Waterwandeling

Veel kastelen en buitenplaatsen hebben prachtige tuinen en overbossen waar men heerlijk kan wandelen. Van Dijk: “Volg een Waterwandeling door de tuin van exclusieve locaties die normaal niet opengesteld zijn. Maak onderweg op kunstzinnige wijze kennis met de geschiedenis van deze bijzondere plek en kom alles te weten over de rol die water er speelt”. http://dagvanhetkasteel.nl

Reportage in MONUMENTAAL

Als prelude op de Dag van het Kasteel 2021 publiceert magazine MONUMENTAAL in zijn aanstaande decemberuitgave een uitvoerige reportage onder de titel De Huydecopers en de Vecht (de betreffende editie is verkrijgbaar vanaf vrijdag 11 december).

Foto: Maarssen, Vechtoever, 2010 (foto Albert Speelman).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.