Meteen naar de inhoud

Twee winnaars Natuursteenpenning 2017 voor werk aan Eusebiuskerk Arnhem

Twee winnaars Natuursteenpenning 2017 voor werk aan Eusebiuskerk Arnhem

Tijdens het congres De Toekomst van het restauratievak  vandaag (donderdag 15 maart) in de Eusebiuskerk te Arnhem is door het BranchePlatform Natuursteen de Natuursteenpenning 2017 uitgereikt aan Slotboom Steenhouwers uit Winterswijk en Aannemingsbedrijf Nico de Bont uit Vught.

Westvenster

De prijs is toegekend naar aanleiding van de restauratie van het westvenster in de Eusebius en de hoge kwaliteit van de opknapbeurt van het kerkgebouw in het algemeen.

Het westvenster is gemaakt van Muschelkalkstein, dat in prachtige vormen is verwerkt. Het venster heeft een hoogte van maar liefst 20 meter, is zes meter breed en weegt bijna 35.000 kilo. Aan het object is een half jaar gewerkt. Voor het glas in lood van het westvenster zijn vijf kleuren geblazen Goetheglas gebruikt.

Partijen

Het steenhouwerswerk is uitgevoerd door Slotboom Steenhouwers, hoofdaannemer Nico de Bont tekende voor de montage. Bureau Rothuizen is verantwoordelijk voor het ontwerp en het glas in lood is gemaakt door Glasbewerkingsbedrijf Brabant in Tilburg.

De restauratie van het westvenster is financieel mogelijk gemaakt door het ministerie van OCW, de provincie Gelderland en de gemeente Arnhem.

%d bloggers liken dit: