Wonen in zakelijk-expressionistische stijl

Het luxueuze appartementencomplex Parklane Residences in Den Haag is ingrijpend gerenoveerd. Het gebouw was een tijdlang in gebruik als kantoor, maar heeft zijn oorspronkelijke woonfunctie terug. De appartementen, te huur voor 1.500 tot 4.000 euro per maand, zijn gesitueerd in het Van Stolkpark, een van de fraaiste villawijken van de hofstad.

Toekomstbestendig

Het complex aan de Van Stolkweg is in 1928 ontworpen door architect Willem Verschoor in zakelijk-expressionistische stijl. De kenmerken daarvan zijn door Fokkema & Partners Architecten (Delft) in volle glorie hersteld. Tegelijkertijd is gezorgd voor toekomstbestendigheid. Iedere woning heeft bovendien een lay-out die aansluit bij de vorm van het gebouw.

Deurbeslag

De 43 appartementen voldoen volgens de initiatiefnemers aan alle comforteisen van de huidige tijd. Voor het deurbeslag heeft interieurarchitecte Saskia Roelofs-De Tombe geadviseerd gebruik te maken van de Living Black-lijn van Intersteel.

“De matzwarte Bau-stil deurkrukken passen qua stijl uitstekend bij de zakelijk-expressionistische stijl van Parklane Residences. Ze hebben mooie rechte hoeken en een moderne zwarte finish. Het is Bauhaus, maar toch modern”. www.intersteel.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.