Koepelgevangenis Arnhem te koop

Vandaag (maandag 9 oktober) maakt het Rijksvastgoedbedrijf een begin met de verkoop van de voormalige koepelgevangenis in Arnhem en het terrein eromheen met bijgebouwen. Het complex De Berg staat als één geheel in de etalage.

De Koepel leent zich goed voor een combinatie van wonen en werken of andere functies (zorg, maatschappelijke voorzieningen). Huurhuizen en woningen voor een- en tweepersoons huishoudens zijn er nu relatief weinig in de directe omgeving.

Nieuwe functies mogen niet te veel verkeers- of parkeeroverlast opleveren. De muur rond het terrein mag niet gesloopt worden, maar kleinere doorbraken kunnen wel en maken het terrein toegankelijk.

Rijksmonument

De gebouwen zijn voor een deel rijksmonument. De iconische koepel heeft een zeer bijzondere en herkenbare positie in de Gelderse hoofdstad.

Naast de oorspronkelijke koepelgevangenis met bijgebouwen staan op het terrein een modern kantoorgebouw en een werkplaats. Buiten de muur is er bovendien nog een voormalige directeurswoning die verbouwd is tot kantoor.

Het hele terrein heeft een oppervlakte van circa 20.000 vierkante meter, twee keer de Rijnhal en net zo groot als Burgers Zoo.

Ervaring

Partijen die belangstelling hebben kunnen zich tot 7 december melden. Zij moeten aantonen ervaring te hebben met herontwikkeling, bouw of financiering van een dergelijk project. Daarna kunnen zij tot 15 maart 2018 een bod uitbrengen. In mei 2018 is de koper bekend.

Op www.biedboek.nl is in tekst en beeld een overzicht te vinden van de gebouwen op het koepelterrein. Ook staan er impressies van toekomstige mogelijkheden.

Foto: De Koepel aan de Wilhelminastraat 16 in Arnhem (foto Rijksvastgoedbedrijf).