Ga naar de inhoud

Redactie

Tips voor de redactie?
De redactie houdt zich aanbevolen voor tips en suggesties. Schrijf daartoe naar redactie@monumentaal.com. Laat zo duidelijk mogelijk weten waarom het onderwerp belangrijk is en voeg waar nodig een goede foto bij van minimaal 1 mb (zie ook de algemene voorwaarden).

De redactie houdt tipgevers op de hoogte van de voortgang.

MONUMENTAAL is een veelzijdig magazine over het cultureel erfgoed in Nederland en Vlaanderen. Het tijdschrift is in woord en beeld een betrouwbare wegwijzer in historisch erfgoed, een eigentijdse spreekbuis voor cultuurhistorie.

De deskundige redactie informeert haar lezers uitgebreid over tot de verbeelding sprekende gebouwen, hun geschiedenis, architectuur en materiaalgebruik, maar ook over parken en (landschappelijke) tuinen.

MONUMENTAAL magazine
Naast bijzondere bouwwerken komen hun bewoners en hun manier van leven aan bod. Ook voor monumentenzorg en restauraties heeft MONUMENTAAL een scherp oog. Verder volop tips over exploitatie- en onderhoudsmogelijkheden, energiebesparing, wet- en regelgeving, subsidies en beveiliging. Gespecialiseerde bedrijven in dakreparatie, houtconstructies en ambachtelijk schilderwerk krijgen ruim baan zich te etaleren. MONUMENTAAL verschijnt iedere twee maanden geheel in full colour, boordevol interessante artikelen over wonen, werken en ontspannen in klassieke ambiance.

Wonen
Wonen in een monumentaal pand is anders dan wonen in een ‘gewoon’ huis. Het biedt doorgaans meer woongenot en woonbeleving, maar er zijn ook beperkingen. Zo heeft een eigenaar van een (rijks-) monument te maken met speciale regelgeving. Dat geldt ook voor onderhoud en restauratie van het pand. Het soort monument is bepalend voor de rechten en plichten van de eigenaar, maar ook voor de financieringsmogelijkheden van onderhoud, restauratie of verbouwing (zie ook de monumenten.nl/kennisbank).

MONUMENTAAL bericht er uitvoerig over. Andere bewoners dragen in het tijdschrift hun beleving uit en delen hun oplossingen voor specifieke problemen met de lezers.