Ga naar de inhoud

Monumentaal bladformule

Het gerenommeerde MONUMENTAAL is sinds jaar en dag het enige echte magazine in Nederland over wonen, werken en ontspannen in klassieke ambiance. Het modern vormgegeven tijdschrift wil in woord en beeld een betrouwbare wegwijzer zijn in historisch erfgoed, een eigentijdse spreekbuis voor cultuurhistorie.

De deskundige redactie informeert haar lezers op toegankelijke manier uitgebreid over tot de verbeelding sprekende gebouwen, hun geschiedenis, architectuur materiaalgebruik, maar zeker ook over parken en (landschappelijke) tuinen. Naast bijzondere bouwwerken in binnen- en buitenland komen hun bewoners en hun manier van leven aan bod.

Het magazine MONUMENTAAL besteedt ook volop aandacht aan exploitatie- en onderhoudsmogelijkheden. Daarmee is het tijdschrift een interessant platform voor (gespecialiseerde) bedrijven in restauratie en onderhoud van monumenten, inrichters, conservators, investeerders, ontwikkelaars en specialisten op het terrein van energiebesparing, wet- en regelgeving, beveiliging, subsidies, afrasteringen en hang- en sluitwerk.

Praktische informatie
Naast bijzondere bouwwerken in binnen- en buitenland komen hun bewoners en hun manier van leven aan bod. Ook voor cultuurhistorie, monumentenzorg, restauraties en lifestyle is een prominente plek ingeruimd.

MONUMENTAAL verstrekt eigenaren en bewoners van monumentale panden bovendien veel praktische tips. Bijvoorbeeld over onderhoud, ambachtelijk schilderwerk, (kap-) constructies en het isoleren van daken. Verder is er natuurlijk ruim aandacht voor beveiliging, exploitatiemogelijkheden, energiebesparing, voorschriften, regelgeving en (eventuele) subsidies. Want MONUMENTAAL is een magazine, waar lezers iets aan hebben (zie ook de monumenten kennisbank).

De redactie van MONUMENTAAL streeft ernaar zo actueel mogelijk te berichten. Dat lukt niet altijd, gegeven de tweemaandelijkse verschijning van het tijdschrift. De website www.monumentaal.com informeert lezers dagelijks over de jongste ontwikkelingen. Constant op niveau en journalistiek verantwoord. MONUMENTAAL verschijnt zesmaal per jaar.

Doelgroep
MONUMENTAAL heeft een zeer betrokken lezersgroep. De lezer van MONUMENTAAL blijkt doorgaans ouder dan 40 jaar, heeft een goed gevulde portemonnee, leeft in een meerpersoonshuishouden en is bovengemiddeld hoog opgeleid (universiteit/hbo).

Brede verspreiding
Wordt verspreid onder abonnees en in controled circulation in Nederland en België (Vlaanderen en Brussel)
Verkrijgbaar in de (betere) boekhandels in Nederland en België (Vlaanderen en Brussel)

Bereik
Veel trouwe lezers met een abonnement. Onze lezers lezen gemiddeld 45 minuten per uitgave. MONUMENTAAL verschijnt 6 keer jaar in een omvang van 92 pagina’s. Wordt door de lezer intensief gelezen en sluit naadloos aan bij de wensen van de lezer

Langdurig bereik
MONUMENTAAL magazine heeft een langdurig bewaar karakter en wordt niet meteen weggegooid nadat ze uitgelezen zijn. Het blad wordt bewaard of doorgegeven aan een bekende. Dit betekent dat uw advertentie opnieuw leeft en gezien wordt.