Ga naar de inhoud

Aanleveren materiaal aan MONUMENTAAL

Om perfecte plaatsing te garanderen vragen wij u te voldoen aan de volgende criteria:
– Programma’s: Adobe Indesign Adobe Illustrator
– Illustraties: TIFF – EPS – JPG (minimaal 300 dpi en CMYK of in grijswaarden)

Het materiaal dient compleet aangeleverd te worden, dwz voorzien van:
– Alle gebruikte fonts (of lettercontouren)
– Alle gebruikte afbeeldingen
– PDF : indien u een certified PDF aanlevert dan dient deze minimaal te voldoen aan de volgende punten:
– kleuren omgezet naar CMYK (RGB-kleuren zullen automatisch worden omgezet met kans op kleurverschillen)
– certified bestanden met een hoge resolutie (min. 300 dpi)
– alle fonts ingesloten (of in lettercontouren)

Bij het aanleveren van een full colour advertentie dient u er op te letten dat ook alle steunkleuren worden omgezet naar CMYK.

E-mailadres: studio@monumentaal.com

Aanleveren materiaal aan MONUMENTAAL

Technische voorwaarden

BEELDGROOTTE, RESOLUTIE EN DEFINITIES

Enkele aanwijzingen
Bepaalde kenmerken van beelden (foto’s en illustraties) zijn essentieel om deze goed te kunnen drukken.

Bitmapafbeelding en vectorafbeeldingen

Bitmapbestanden
Dit type afbeelding komt over het algemeen overeen met foto’s, illustraties of gescande tekeningen. Ze zijn afkomstig van digitale camera’s, videocamera’s, scanners of software die in ‘puntmodus’ werkt, zoals: Photoshop, GIMP, enz. Ze zijn samengesteld uit een opeenvolging van elementaire punten (pixels), hoe groter hun aantal, hoe groter de resolutie van de afbeelding en hoe groter ze kunnen worden afgedrukt. 
Gerelateerde bestandsformaten zijn: JPEG, TIFF, PSD, RAW, PICT, BMP, GIF, PNG, etc.

Vectorbestanden
Deze afbeeldingen zijn van nature afbeeldingen, kaarten, 2D- of 3D-tekeningen, gemaakt met een computer. Vectorafbeeldingen zijn gemaakt met behulp van software die native in vectormodus werken, zoals met: Illustrator, AutoCad, CorelDraw, enz. Ze zijn samengesteld uit wiskundige vergelijkingen die de vormen en afmetingen van grafische objecten definiëren, ze kunnen op grote schaal worden afgedrukt zonder kwaliteitsverlies. 
Gerelateerde bestandsformaten: AI, EPS, SVG, SWF, HPGL, etc.

Resolutie beeldmateriaal voor drukwerk
De printresolutie wordt uitgedrukt in dpi/dpi (dot per inch/point per inch), deze waarde komt overeen met het aantal pixels voor een geprint oppervlak gedefinieerd in inches (1 inch = 2,54 cm).

Een afbeelding van 480 x 480 pixels afgedrukt op een oppervlak van 2 x 2 inch (5,08 x 5,08 cm) komt bijvoorbeeld overeen met een resolutie van 240 dpi/dpi.

Op uw scherm worden uw afbeeldingen meestal weergegeven met 72 dpi (dots per inch), voor schermpresentaties een prima resolutie. Echter voor kwalitatief drukwerk is de resolutie te laag. De aanbevolen resolutie voor drukwerk is: 300 dpi.

Optimale resolutie voor afdrukken:
Breedte: 2657 pixels x hoogte afbeelding

Opmerking: Als uw afbeeldingen een hogere resolutie bieden, verklein ze dan niet. U kunt ons uw originele afbeeldingen van de opnames in hun oorspronkelijke formaten sturen.

Welke kleurruimte kiezen?
Of uw afbeelding nu in kleur of zwart-wit is, in een RGB- of CMYK-ruimte (gebruikt voor het afdrukken van het tijdschrift), u kunt ons uw originele afbeeldingen van de opnames in hun oorspronkelijke formaten aanleveren.

Retoucheren en opwaarderen van aangeleverd beeldmateriaal, parasietdetails en retoucheren

Parasitaire details
Verdwaalde details zijn visuele elementen die het lezen van een foto kunnen verstoren.
Enkele voorbeelden: een klein vogeltje in de lucht dat niets toevoegt aan het beeld, een reflectie die opvalt, een vlekje door stof op de lens, een krasje door ouderdom. Voordat we uw afbeelding in de lay-out van het tijdschrift plaatsen, zullen we deze onderzoeken en de nodige correcties doorvoeren.

Retoucheren
Als uw afbeelding onderbelicht (te donker, grijs) of overbelicht (te licht, wit) lijkt, als de kadrering niet correct lijkt, enz., zullen wij de nodige correcties doorvoeren, voor het optimaal afdrukken ervan in MONUMENTAAL magazine.

Attentie

Als u niet in staat bent om aan deze voorwaarden te voldoen kunnen er voor het druk klaar maken van uw advertentie kosten doorberekend worden. Deze zijn afhankelijk van de handelingen en de tijd die daarmee gemoeid is.
Teksten worden dan in Word aangeleverd. De beelden (foto’s, illustraties en logo’s) met een minimale resolutie van 300 dpi worden separaat verstuurd .

Voor vragen kunt u contact op te nemen met MONUMENTAAL, telefoon (0314) 37 84 04 of per e-mail studio@monumentaal.com

Algemene voorwaarden

Op het aanleveren van nieuwsberichten en beeldmateriaal zijn onze algemene voorwaarden van toepassing.

Indien u tekst of beeld (foto of video) instuurt moet deze bijdrage rechten vrij zijn of er moet toestemming zijn van de auteur of fotograaf om de bijdrage kosteloos te gebruiken in MONUMENTAAL magazine of haar digitale media zoals op internet, de digitale nieuwsbrief of haar social media. Indien er toch voor MONUMENTAAL uitgeverij kosten zijn, komen deze voor rekening van de inzender van het materiaal.

U verklaart daarom:
Door inzending van de bijdrage (hierna: de Bijdrage) verleen ik onvoorwaardelijk, exclusief en eeuwigdurend toestemming voor het gebruik van de Bijdrage ten behoeve van alle publicaties via alle media, online, op papier en audiovisueel van of namens MONUMENTAAL uitgeverij zodat MONUMENTAAL uitgeverij de Bijdrage of delen daarvan voor alle mogelijke doeleinden mag (her-) gebruiken en exploiteren.

Ik ben er mee akkoord dat ik geen vergoeding ontvang van MONUMENTAAL uitgeverij voor het inzenden van de Bijdrage.

Ik verklaar dat ik met de Bijdrage geen inbreuk maak op rechten van intellectuele eigendom, portretrecht of enige andere rechten van derden. Voor zover ik zelf geen rechthebbende ben ten aanzien van de Bijdrage verklaar ik toestemming te hebben van de rechthebbende voor plaatsing van de Bijdrage. Indien de rechthebbende vermelding wenst van zijn/haar naam zal ik dat aan MONUMENTAAL uitgeverij doorgeven. Voor zover er sprake is van beeldmateriaal met daarin een afbeelding van een persoon of personen verklaar ik toestemming te hebben van de geportretteerde(n) voor plaatsing van de Bijdrage.

Indien door mijn Bijdrage MONUMENTAAL uitgeverij op enige wijze schade lijdt, ben ik volledig aansprakelijk voor deze directe en indirecte schade.

Ik vrijwaar MONUMENTAAL uitgeverij tegen alle aanspraken van derden op grond van inbreuk op rechten.

MONUMENTAAL uitgeverij gebruikt uw persoonsgegevens ter uitvoering van de overeenkomst, bij deelname aan een actie en/ of om u via verschillende kanalen te informeren over onze activiteiten, producten en diensten.

Meer informatie vindt u in ons privacy statement www.monumentaal.com/privacy-statement/

Gepubliceerd op 18 juni 2018 om 11:19, kleine wijziging doorgevoerd op 4 november 2023.