14e-eeuws kasteel in Dussen ondergaat restyling

Om aan de corona-gerelateerde vraag voor 2021 te voldoen breiden de ondernemers van Kasteel Maurick te Vught uit met Kasteel Dussen in het gelijknamige Brabantse dorp.

Met Dussen kan het duo, Klaas van Leengoed en Niek van Lieverloo, naar eigen zeggen aan de vraag voldoen die voor volgend jaar is ontstaan nadat partijen geen doorgang konden vinden in verband met het virus COVID-19.

Na restyling openen de compagnons in maart 2021 officieel de poort van het 14e-eeuwse kasteel voor zakelijke en particuliere feesten en bijeenkomsten. Reserveringen kunnen al gemaakt worden via de website.

Exclusiviteit

Het uit 1387 stammende kasteel, in de driehoek ’s-Hertogenbosch – Breda – Gorinchem, valt op door zijn twee torens en slotgracht, elementen die het een karakteristieke sfeer verschaffen.

In Dussen kunnen maximaal 150 gasten worden ontvangen, waardoor het volgens de uitbaters een intieme exclusieve locatie is. Bruidsparen boeken vaak al ruim een jaar van tevoren. Aangezien de agenda bij Kasteel Maurick voor 2021 inmiddels ‘aardig vol’ zit, komt Kasteel Dussen gelegen om aan de vraag voldoen, aldus Van Leengoed en Van Lieverloo.

Geschiedenis herleeft

Net als op Kasteel Maurick herleeft ook in Dussen de geschiedenis met een eigentijdse knipoog. De historie van kasteel en regio komt terug in het interieur, dat een forse restyling ondergaat. Alle kasteelruimten, zo is de bedoeling, krijgen een eigen identiteit.

Foto: Klaas van Leengoed (links) en Niek van Lieverloo voor hun Kasteel Dussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.