Ga naar de inhoud

Aan de slag met aanvraag instandhoudingssubsidie

Rijksmonumenteigenaren kunnen bij de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) vanaf 1 februari weer een aanvraag doen voor de Subsidieregeling instandhouding monumenten. Het gaat om gebouwen die geen woonhuis zijn, zoals een molen, kerk of fabriek. Ook groene en archeologische monumenten vallen onder de regeling.

De aanvraagperiode loopt tot en met 31 maart 2024. De RCE adviseert eigenaren nu al te beginnen met de voorbereidingen. Want het opstellen van een inspectierapport en een meerjarenbegroting kost tijd. “Om later niet voor verrassingen te staan, is het ook verstandig”, aldus de dienst, “om nu al de toegang tot DigiD en eHerkenning (niveau 3) te regelen”.

Wijzigingen

Komend jaar zijn er wijzigingen in de Subsidieregeling instandhouding monumenten. Zo is er meer budget voor groene en gebouwde monumenten, zijn de subsidiabele kosten voor molens verhoogd en zijn er nieuwe normbedragen voor groen erfgoed. Lees ‘Wijzigingen Instandhoudingssubsidie 2024’. Deze pagina vermeldt ook de nieuwe begrotingsmodellen voor meerjarenonderhoud en belangrijke aandachtspunten.

Zie voor nadere informatie Aanvraag instandhoudingssubsidie voorbereiden.

Foto: Molen de Vriendschap te Weesp.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.