Aanvragen subsidie Woonhuisregeling kan tot en met 30 april 2020

Tot en met 30 april kunnen particuliere eigenaren van rijksmonumenten met een woonfunctie subsidie aanvragen over instandhoudingskosten, gemaakt in het voorgaande jaar. Nadien vervalt die mogelijkheid. Voor werkzaamheden in 2020 kan volgend jaar subsidie worden aangevraagd.

De instandhoudingssubsidie voor woonhuis-rijksmonumenten vervangt de fiscale aftrek voor particuliere eigenaren van rijksmonumenten. In tegenstelling tot de fiscale regeling, is de woonhuissubsidie louter bedoeld voor kosten van reguliere onderhouds- en restauratiewerkzaamheden aan monumentale onderdelen van het rijksmonument. De Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed (RCE) behandelt de subsidieaanvraag en kent deze al dan niet toe.

Wegwijs

Onder Subsidie woonhuismonumenten staat alles over de regeling en hoe de subsidie kan worden aangevraagd. Woonhuiseigenaren vinden onder het kopje publicaties ook een aantal middelen die zij kunnen gebruiken bij het aanvragen van de subsidie. Ook kunnen woonhuiseigenaren zich er inschrijven voor een nieuwsbrief over de regeling.

Foto: De Wielewaalflat in Groningen is een rijksmonument uit de wederopbouwperiode (foto RCE).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.