Ga naar de inhoud

Simon Angel voorzitter landelijk GA-Platform Restauratie

GA-Platform Restauratie

Simon Angel is aangetreden als voorzitter van het GA-Platform Restauratie, de koepelorganisatie van tien brancheorganisaties van gespecialiseerde bedrijven werkzaam in onderhoud en restauratie van cultureel erfgoed. Angel is sinds 1 januari 2023 opvolger van Wim van der Maas, oprichter van het platform en eerste voorzitter.

Het GA-Platform Restauratie, dat in 2016 het levenslicht zag, vertegenwoordigt ruim 400 bedrijven.

Simon Angel (51) is preses van de Vereniging van Erfgoed Hoveniers, een van de bij het platform aangesloten brancheorganisaties. Als consultant is hij actief bij verschillende ministeries, provincies en omgevingsdiensten en coacht hij Nederlandse ambassadeurs.

Thema’s voorman

Leiderschap, duurzaamheid en innovatie zijn vaste thema’s, die Angel naar eigen zeggen helpt te vertalen in kennis en gedrag. Ook was hij als procesmanager/directievoerder nauw betrokken bij de restauratiewerkzaamheden van de Vesting Naarden, Buitenplaats Landfort en het kasteelplein Amerongen.

Daarnaast geeft hij twee keer per jaar presentaties over innovaties op textielgebied tijdens beurzen in Berlijn en München. Naast erfgoed hoveniers maken van het GA-Platform deel uit glazeniers, leidekkers, molenmakers, restauratieschilders, restauratievoegers, rietdekkers, siersmeden, steenhouwers en timmerlieden.

In besturen NCE en ERM

De organisatie is bestuurlijk vertegenwoordigd in het Nationaal Centrum Erfgoedopleidingen (NCE) en de Stichting Erkende Restauratiekwaliteit Monumentenzorg (ERM).

Met de restauratie-architecten (VAWR) en de restauratie-hoofdaannemers (Vakgroep Restauratie) wordt op tal van terreinen nauw samengewerkt. Doel: verbetering van de kwaliteit in de monumentenketen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.