Ga naar de inhoud

Anne Frankhuis in Amsterdam gaat vernieuwen

Het Anne Frank Huis in Amsterdam maakt zich op voor een nieuwe generatie en gaat vernieuwen. Museumbezoekers krijgen straks meer historische context en verdieping om het levensverhaal van Anne Frank beter te kunnen begrijpen en de onderduikplek beter te kunnen ervaren. De werkzaamheden nemen naar verwachting twee jaar in beslag.

De aanpassingen laten het authentieke karakter van het huis intact. Naast de museale vernieuwing krijgt het museum meer ruimte voor educatieve ontvangsten en bezoekersfaciliteiten en krijgt het een nieuw entreegebied. Het huis blijft gedurende de werkzaamheden geopend

Ronald Leopold, algemeen directeur Anne Frank Stichting: “Veel van onze bezoekers zijn jonger dan 25 jaar en komen uit landen buiten Europa. Het is daarom belangrijk in het museum dieper in te gaan op de historische context en de achtergronden van het levensverhaal van Anne Frank. We gaan meer informatie geven over wat er tijdens de Tweede Wereldoorlog en de Jodenvervolging is gebeurd, hoe dat kon gebeuren en wat dit voor het heden betekent. Ook gaan we dieper in op de onderduikgeschiedenis en de hoofdpersonen van dit huis”.

Dagmar Von Wilcken en Bierman Henket Architecten tekenen voor de conceptontwikkeling en het ontwerp van respectievelijk de museale route en de nieuwbouw, Bruns BV en Salverda Bouw BV voor de uitvoering.

De vernieuwing van het Anne Frank Huis is financieel mede mogelijk gemaakt dankzij een extra bijdrage van de BankGiro Loterij.

Foto: schets van de nieuwe entree van het Anne Frankhuis (Bierman Henket Architecten).