Ga naar de inhoud

App met culturele wandelingen in Leeuwarden

130608_Uitzicht_Achmeatoren_Leeuwarden_NL_1

Historisch Centrum Leeuwarden (HCL) en de Historische Vereniging Aed Levwerd hebben culturele wandelingen door het centrum van de Friese hoofdstad gelanceerd voor toeristen en andere belangstellenden.

Uniek aan de tours is dat deze als apps gratis te downloaden zijn op iedere tablet of smartphone. Ze leiden niet alleen langs de mooiste plekjes van Leeuwarden, maar ook langs verschillende musea en erfgoedinstellingen. Tijdens de wandeling luistert de bezoeker naar verhalen en bekijkt afbeeldingen en films over de geschiedenis van de stad op locatie. Ook krijgt de bezoeker informatie over diverse items in de collecties van deelnemende musea en erfgoedinstellingen.

Aed Levwerd presenteert Leeuwarden Topmonumenten – een route die langs 24 monumenten voert – en HCL Highlights Leeuwarden. Aan laatstgenoemde tour heeft een groot aantal museale instellingen meegewerkt: Tresoar, Fries Museum, Natuurmuseum Fryslân, Pier Pander Museum en Tempel, Keramiekmuseum Princessehof en de Oldehove. Het HCL heeft deze locaties met elkaar verbonden door aan de wandelroute historische wetenswaardigheden toe te voegen.

Voor de ontwikkeling van de twee multimediale tours is gebruik gemaakt van het verhalenplatform IZI.travel, waarmee binnen- en buitentours duurzaam in verschillende talen worden aangeboden in iedere taal, op iedere smartphone.

De tours zijn door het publiek te downloaden in de IZI.travel app via Google play of de Apple store.