Ga naar de inhoud

Archeologisch onderzoek in Dalfsen trekt deelnemers uit het hele land

De nieuwe grootscheepse archeologische opgraving in Dalfsen begint op maandag 14 augustus. Op de plek waar in 2015 het grafveld van de hunebedbouwers is gevonden gaan inwoners en belangstellenden met professionele archeologen van ADC ArcheoProjecten meegraven naar de Schat van Dalfsen.

De interesse is groot; al meer dan 220 enthousiaste deelnemers uit heel Nederland hebben zich aangemeld en nemen tot 9 september schep en troffel ter hand.

De motivatie om mee te doen verschilt. Zo zijn er archeologiestudenten die ervaring op willen doen, maar ook schatgravers die een keer een ‘echte’ opgraving willen meemaken.

Niek de Ruiter (10 jaar) heeft zin om zijn handen vies te maken: “Ik ben al drie jaar aan het verzamelen, van pijlpunten tot sleutels en fossielen. Het lijkt me superleuk eens echt te graven op een plek waar je oude spullen kan vinden. Ik wil graag archeoloog worden’’.

De komende twee weken is nog een aantal plekken beschikbaar, aanmelden kan via www.schatvandalfsen.nl. Op deze site zijn de opgravingen ook live te volgen via de webcam.

Foto: Vondsten uit Merovingische graven in Dalfsen.