Baarn omarmt toekomst Paleis Soestdijk

De gemeenteraad van Baarn heeft het ontwerpbestemmingsplan voor Landgoed Paleis Soestdijk vastgesteld.

Op woensdag 29 september stemden vijf van de acht fracties (14 raadsleden) voor. Groen Links, PvdA en de BOP (vijf raadsleden) stemden tegen. In totaal zijn 11 amendementen ingediend, waarvan er zeven zijn aangenomen.

Het besluit komt na zes vergaderingen in september, waarin de raadsleden uitvoerig zijn geïnformeerd. Niet alleen door de eigenaar van het paleis, de MeyerBergman Erfgoed Groep, maar ook door raadsadviseur HBR advocaten. Circa veertig mensen hebben ingesproken om hun mening te geven; de klankbordgroep heeft haar advies aangeboden.

Amendementen en motie

De  Baarnse raad heeft via de amendementen gevraagd om meer verduidelijking op sommige punten in het plan, om ervoor te zorgen dat de afspraken en verwachtingen helder zijn.

Het betreft vooral specificering en heldere formulering binnen de onderwerpen natuurcompensatie, kwaliteit van de restauratie, evenementen en borging van afspraken.

Ook is een motie aangenomen waarin het college van B en W gevraagd wordt het gesprek aan te gaan met de provincie Utrecht en de MeyerBergman Erfgoed Groep over een ondertunneling voor voetgangers bij het paleis.

Inzageperiode

Nu het ontwerpbestemmingsplan is vastgesteld, volgt een inzageperiode van zes weken waarbij het voor iedereen mogelijk is een zienswijze in te dienen.

In februari 2022 wordt het bestemmingsplan, eventueel gewijzigd naar aanleiding van de zienswijzen, voorgelegd aan de gemeenteraad van Baarn om het vast te stellen.

Foto: Paleis Soestdijk (foto Suzan Baars).

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.