Ga naar de inhoud

Berend Pastoor nieuwe directeur FPG

Portretten voor op de website van SNN.

 

Berend Pastoor uit Langezwaag (Friesland) volgt per 1 december Ronnie van Woudenberg op als directeur van de Federatie Particulier Grondbezit (FPG).

De nationale belangenvereniging van particuliere grondeigenaren verwacht dat Pastoor een belangrijke bijdrage gaat leveren aan het verder professionaliseren van de organisatie. Daarnaast zal de nieuwe directeur volgens de federatie een versterking zijn voor de positionering en de lobby van de FPG.

Loopbaan

Berend Pastoor (48) heeft ruime ervaring in belangenbehartiging en verenigingszaken, onder andere in de agrarische sector. Zo was hij eerder hoofd internationale zaken en lobbyist in Brussel voor LTO Nederland. Ook was hij directeur belangenbehartiging bij LTO-Noord.

Sinds 2013 is Pastoor adviseur public affairs voor het Samenwerkingsverband Noord Nederland (SNN). Hij vertegenwoordigt dit verband in Den Haag en coördineert de lobby van Noord Nederland. Naast zijn dagelijks werk vervult de nieuwe directeur van de Federatie Particulier Grondbezit commissariaten in de financiële dienstverlening.

Scheidend FPG-directeur Van Woudenberg blijft secretaris en bestuursadviseur van de federatie. Roel Robbertsen, onder meer oud-Commissaris van de Koning(in) in Utrecht, blijft voorzitter van het bestuur.

De Federatie Particulier Grondbezit zet zich als belangenbehartiger in voor het bevorderen van economisch duurzaam en maatschappelijk verantwoord particulier grondbezit. De leden beheren in totaal circa 200.000 hectare landbouwgronden, landgoederen, bos- en natuurterreinen.www.grondbezit.nl

Foto: Berend Pastoor

%d