Beurzen RENOVATIE en MONUMENT verhuizen naar oktober

De vakbeurzen RENOVATIE en MONUMENT, die medio mei zouden worden gehouden in de Brabanthallen te Den Bosch, zijn vanwege de corona-uitbraak doorgeschoven naar dinsdag 6 tot en met donderdag 8 oktober 2020. De locatie blijft ongewijzigd.

Organisator 54events besloot hiertoe na intensief overleg met diverse stakeholders. RENOVATIE en MONUMENT vinden nu plaats tijdens de Nationale Energie Week; gelijktijdig met onder meer de Vakbeurs Energie en PREFAB – beide eveneens evenementen van de onderneming.

Verantwoord

Directeur Fedde van der Woude van 54events: “Ons belang is op verantwoorde wijze een succesvolle manifestatie neer te zetten, zowel voor exposanten als bezoekers. Dat verliep ook voorspoedig, want al bijna 2.000 geïnteresseerden registreerden zich”.

“Bij onszelf, maar ook bij een aantal exposanten, groeide echter de twijfel over de wenselijkheid van de geplande beursdata. Voor onze exposanten en andere partners vonden wij het belangrijk zo snel mogelijk duidelijkheid te scheppen. Vandaag (maandag 23 maart) hebben wij iedereen persoonlijk geïnformeerd”.

Positieve reacties

Volgens Van der Woude heeft 54events op de verplaatsing van RENOVATIE en MONUMENT vanwege het corona-virus tot dusver vooral positieve reacties ontvangen.

“Men ziet bovendien de voordelen van een combinatie met onze najaarsbeurzen. Thema’s als renovatie, restauratie en verduurzaming liggen in elkaars verlengde. Toepassing van prefabricage neemt ook in de renovatiesector snel toe”.

Monique Vos van FAAY, lid van de adviesgroep van de beurs RENOVATIE, sluit zich daarbij aan. “Wij zijn actief in zowel renovatie als in de nieuwbouwsector en staan zelf ook als exposant op PREFAB. Deze keuze is logisch”.

Snel duidelijkheid

Ward Roefs van PPG, exposant op MONUMENT, wilde vooral snel duidelijkheid over het al dan niet doorgaan.

“Die hebben we gekregen. Verplaatsen had ook onze voorkeur. De oplossing klinkt uitstekend. Zo komen tal van professionals dit jaar alsnog in aanraking met de Nederlandse erfgoedsector en gaan we ons netwerk daar dus flink verder vergroten”.

Bezoekers die zich voor RENOVATIE en MONUMENT hadden aangemeld, hoeven dat niet nogmaals te doen; ze zijn hierover per e-mail geïnformeerd. Wie zich nog níet registreerde, kan dat doen vanaf maandag 3 augustus.

Ook PROVADA verplaatst

Ook vastgoedbeurs PROVADA, oorspronkelijk gepland van 16-18 juni, is vanwege de gezondheidscrisis verplaatst en wel naar 3, 4 en 5 november.

Haar organisatie en de NEPROM hebben besloten de krachten te bundelen en het programma van de Dag van de Projectontwikkeling (DvdP) op 4 november te combineren.

Het driedaagse netwerkevenement wordt traditiegetrouw gehouden in de RAI in Amsterdam.

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.