Bouw Slachtstraat Filmtheater van start

Ondanks corona zijn in de stad Utrecht de plannen tot ombouw van ’t Hoogt tot Slachtstraat Filmtheater klaar. Nu de benodigde vergunningen binnen zijn, kan met de werkzaamheden een begin worden gemaakt. De opening van het complex is naar verwachting eind november.

Een en ander had volgens de initiatiefnemers aanleiding moeten zijn voor een feestelijk startschot, maar de pandemie staat een dergelijke bijeenkomst in de weg.

Ingang

Het Hoogt 4 en 6 (voorheen kruidenierswinkeltje Betje Boerhave) worden bij de nieuwe theater- en ondersteunende horecafaciliteiten gevoegd. De ingang van de filmtheaters, het café en het restaurant is voorzien aan de Slachtstraat 5.

Het Kruideniers Museum Utrecht en andere culturele activiteiten komen in ’t Hoogt 8 en 10, en er liggen plannen voor een tuin achter deze panden. Hoekwoning Hoogt 2, die monumentwaarden herbergt, wordt gerestaureerd en vernieuwd.

Drie theaters

 Op de eerste en tweede verdieping komen drie theaters met in totaal ruim 200 zitplaatsen. Voor gasten die traplopen een probleem vinden is er straks een lift. Het café, de serre, ‘de achterkamer’ en het restaurant krijgen een Franse sfeer (Parijs eind 19e eeuw).

Filmtheater Slachtstraat is na voltooiing alle dagen van de week open. De activiteiten en filmprogrammering zijn mettertijd gebaseerd op die van de theaters Springhaver, het Louis Hartlooper Complex en het voormalige filmhuis het Hoogt.

Betrokkenen

Bij de verbouwing zijn onder andere betrokken restauratieaannemer Nico de Bont (van de Domtoren), Wenink Holtkamp Architecten, het Utrechts Monumentenfonds en het Slachtstraat Filmtheater.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.