Buitenleven Vakanties: logeren in de mooiste natuurgebieden van Nederland

huisje

Natuurmonumenten, De12Landschappen en Staatsbosbeheer verhuren vanaf heden hun vakantiewoningen onder het label Buitenleven Vakanties. De drie natuurorganisaties bundelen hun krachten en bieden hun huizen onder dezelfde noemer aan.

Buitenleven Vakanties betekent logeren in de mooiste natuurgebieden van ons land. Het totale aanbod, dat in de toekomst verder wordt uitgebreid, beloopt 66 woningen. Alle huizen staan op www.buitenlevenvakanties.nl

Opbrengsten terug naar de natuur

De opbrengsten uit Buitenleven Vakanties vloeien terug naar de natuur. Zo kunnen de natuurorganisaties meer en beter de natuur beschermen door nieuwe gebieden aan te kopen en bestaande terreinen te onderhouden.

Het aanbod telt 54 vakantiehuizen van Staatsbosbeheer, 10 van Natuurmonumenten en 2 van Het Drentse Landschap. Buitenleven kent drie typen. De bekende ‘boswachterswoningen’ waarmee het label twintig jaar geleden begon, wordt voortgezet. Elk boswachtershuis bevindt zich in een oase van rust en ruimte in ongerepte natuur.

Kasteelheer of barones

Nieuw is de categorie ‘landhuizen & kastelen’ waar de liefhebber de grandeur ervaart van een statige villa, koetshuis of historisch kasteel. Kruip er in de huid van de stalmeester, kasteelheer of barones. De derde categorie zijn de ‘buitenbeentjes’. Wakker worden in het bed van een molenaarsknecht, een veensteker of sluiswachter.

Natuur is gastvrouw

Elk Buitenleven vakantiehuis is opvallend in zijn soort en vertelt een eigen verhaal aan de hand van historische elementen en de uitstraling van de omgeving. Passende elementen die zijn toegevoegd zijn producten van hout van eigen bodem zoals de keuken, binnen- en buitenmeubelen. Zelfs de houtkachel wordt gestookt met hout uit eigen bossen. Bij Buitenleven is de natuur de gastvrouw.

Foto: Vakantiewoning Bosuil in Gees (foto Staatsbosbeheer).