Ga naar de inhoud

Christian Pfeiffer verruilt Heemschut voor museum

Beleidsmedewerker Christian Pfeiffer vertrekt bij erfgoedvereniging Heemschut. Hij wordt per 1 juli directeur van het Huizer Museum. De getogen Weesper, opgeleid als journalist, volgt daar Nienke de Wit op die hoofd collectie en informatie van het Zuiderzeemuseum is geworden.

Pfeiffer (35) is sinds 2017 werkzaam bij Bond Heemschut. Daar houdt hij zich onder andere bezig met monumenten, ruimtelijke ordening en vergunningsprocedures. In 2019 werd hij door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) uitgeroepen tot Monumententalent van Nederland.

Geen onbekende

De nieuwe directeur van het Huizer Museum is in het Gooi geen onbekende. Samen met zijn vrouw Silvia bestiert hij in de herbestemde Laurentiuskerk de jenever- en likeurstokerij Anker Weesp. Daarnaast is hij sinds zijn twaalfde actief op molen De Vriendschap in Weesp, vanaf zijn achttiende als zelfstandig molenaar.

Pfeiffer neemt met pijn in het hart afscheid van Heemschut. “Maar deze kans kon ik niet laten lopen”, verklaarde hij desgevraagd tegen MONUMENTAAL. “Er ligt een spannende uitdaging op mij te wachten om het museum een solide basis voor de toekomst in te geven”.

Foto: Christian Pfeiffer wacht bij het Huizer Museum stevige uitdagingen op organisatorisch en financieel gebied.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.